Adatvédelmi szabályzat

A Válaszkész Szülők Egyesülete (1141 Budapest Bazsarózsa utca 71.), továbbiakban Adatkezelő) közzéteszi az adatvédelmi és adatkezelési elveit.

Az adatkezelés az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályoknak megfelelően történik.

Az adatkezelés jogalapja:

az 1992. évi LXIII. törvény 3.paragrafus (1.) bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

Az adatkezelés megnevezése:

adatkezelés a felhasználók önkéntes hozzájárulása alapján az egyesületbe belépő tagok, hírlevélre feliratkozók és regisztrációt kitöltő felhasználók esetében.

Kezelt adatok:

Kötelezően megadott adatok: név, irányítószám, születési hely és idő, lakcím-értesítési cím, elérhetőség (ezek az egyesületbe való belépés esetén megadott adatok, regisztráció ill. hírlevélre való feliratkozás esetén a megadott kötelező adatok név, irányítószám, elérhetőség, ami telefonszám és/vagy e-mail cím). Választhatóan megadott adat a foglalkozás.  Az adatokhoz egyesület adminisztrátora fér hozzá.

Az adatkezelés célja:

aktuális programokról felhasználóknak kiküldött értesítések nyomon követése, egyesület tagjainak rendszerezése, számuk nyilvántartása, statisztika arról, hogy lakhely szerint hogyan oszlanak el a  belépők illetve érdeklődők, törzscsapat létrehozásának, növekedésének megfigyelése

Az adatkezelés időtartama:

az adatok addig kerülnek megőrzésre, amíg illető személy tagja az egyesületnek, illetve amíg illető személy nem kéri adatai törlését.

A személyes adatok törlése:

az adatok törlését illető személy kérheti írásban, postai úton a 1141 Budapest Bazsarózsa utca 71. számra kiküldött levélben, vagy e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. A kérelem megérkezésekor adminisztrátor törli az összes adatot illetőszemélyről indoklás kérése nélkül, azonnali hatállyal.

Adatkezelési intézkedések:

az adatokat számítógépben, táblázatban tároljuk illetve a személyesen kitöltött iratokat mások által nem hozzáférhető helyen, lefűzve tároljuk. Az adatokat Adatkezelő adminisztrátora harmadik személynek nem adja ki, nyilvánosságra nem hozza. Az adatok megadása önkéntes és annak eldöntése is, hogy illető személy kéri-e Adatkezelő hírlevél szolgáltatását.

Adatkezelési szabályzat módosítása:

Adatkezelő részéről jelen szabályzat előzetes értesítés nélkül, egyoldalúan módosítható, módosítás azonnali hatállyal életbe lép.

Felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban:

személyes adataik kezeléséről illető személy tájékoztatást kérhet. Adatkezelő kérésre tájékoztatást ad a kezelt adatokról, adatkezelés céljáról, időtartamáról, adatfeldolgozó nevéről, címéről, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben kell eljutttani az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, melyre 8 munkanapon belül választ kap illető személy. 

Free Joomla! templates by AgeThemes