Aktuális programok

 


RINGATÓ foglalkozás a Zuglói Civil Házban!

 
2 hetente várunk szeretettel ezekre a csodás foglalkozásokra Benneteket!
 
"A hagyományos Ringatók szülőknek és három év alatti gyermekeiknek szólnak. A foglalkozásokon a gyerekeket nem osztjuk csoportokra életkor szerint! Kérem, hogy ne hozzatok játékot, ne hagyjatok elöl enni- és innivalót a foglalkozáson! A késve érkezés, a felnőttek egymás közti beszélgetése vagy a megszólaló mobiltelefon zavarhatja a foglalkozást, a céljaink megvalósítását." (részlet a Ringató honlapjáról)

Foglalkozást vezeti: Újvári Klára

HelyszínZuglói Civil Ház (Csertő park 12.)
Következő időpont2018. január 26. 10 óra  
Belépés: 1.000 Ft/ család 


Szoptatást támogató hordozós klub

Minden hónapban szeretettel vár Szoptatást támogató Hordozós Klubunk. Ha nem mersz hallgatni ösztöneidre, ha tájékozódni szeretnél, babát vársz vagy több gyermeket is nevelsz, vagy csak megértő társaságra vágysz és szívesen (ki)kapcsolódnál, köztünk a helyed!

Mindenkit szeretettel várunk táplálási módtól és lakhelytől függetlenül!! A babáról, gyermekről való gondoskodás közös ügyünk, tehetünk a kiegyensúlyozottságért együtt, függetlenül attól, kizárólag anyatejes-e a babád vagy sem! A támogatás és információ mindenkié!

Célunk a válaszkész gondoskodás szemléletének népszerűsítése, az igény szerinti szoptatás támogatása, anyatejes táplálás fontosságának átadása, hordozás ismérveinek terjesztése, egymás megerősítésének különleges, mégis természetes ajándékának megélése és a vidám, családias, egyedi légkört biztosító hangulat, ahonnan sosem távozhatsz szellemi-lelki ajándék nélkül!    

HelyszínZuglói Civil Ház (Csertő park 12.)
Következő időpont2018. január 09. és január 23. 11.15-12.45
Belépés: szabadon megválasztott mértékű adomány fejében, melyet az egyesület működésére fordítunk!

Kérjük, jelezd egy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. csatlakozásotokat, hogy tudjuk, hány főre számíthatunk! Köszönjük! 


Könyv-klub Zuglóban

Havi egy alkalommal azért gyűlünk össze, hogy könyvek által fejlődjön a személyiségünk, lépjünk előre önismeretünkben és gazdagítsuk bensőnket élmények és tapasztalatok által! 

A jelenléthez nincs másra szükség, mint nyitottságra, a könyvek iránti szeretetre!

Aktuális könyv: később kerül kiírásra
Belépés: szabadon megválasztott mértékű adomány fejében, melyet az egyesület működésére fordítunk!
Helyszín: Zuglói Civil Ház (Csertő park 12.)
Következő időpont: HAMAROSAN!

A programról érdeklődni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet!  


Válaszkész Kórus

Amatőr családi kórusunkkal főleg modern dalokat szeretnénk feldolgozni. A kórus amatőr, azaz minimális énekkaros tapasztalat nem árt, de semmi komoly. :) És családi, azaz a gyerkőcök is ott lehetnek a próbán, szoptatni is lehet. Apukákat is várunk!! Van egy profi kórusvezetőnk, akinek már van tapasztalata, hogy hogyan kezelje a gyerekre is figyelő anyukákat (apukákat) és a lábunk alatt rohangáló gyerkőcöket.

 

A részvételi díj 1000 Ft családonként.
Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen énekelne egy bababarát kórusban!
Helyszín: Zuglói Civil Ház (Csertő park 12.)
Következő időpont2018. január 22. 10 órától

A programról érdeklődni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet!   


Program archívum

 

 Születés Hete 2017 Zuglóban 

2017 május 13.  

 

ELŐADÁSOK, TANÁCSADÁSOK.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT!

(részletekért kattints a plakátra!)

 

 

 Születés Hete 2016 Zuglóban 

2016 május 7-8.  

 

ELŐADÁSOK, TANÁCSADÁSOK,

0. napon május 6-án kiállítás megnyitó.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT!

(részletekért kattints a plakátra!)

 


Másállapot(ot) a szülészetben! - Kerekasztal beszélgetés

Idei Születés Hete programunk keretén belül szervezzük ezt a mindannyiunk számára fontos és hasznos eseményt, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki bármely oldalról érintett a témában, szívesen tenne, gondolkodna együtt a változásért!

MERT A SZÜLÉS/SZÜLETÉS KÖZÖS ÜGYÜNK!

A beszélgetés fő célja a tájékoztatás, informálás a jelen szülészeti helyzetben, lehetőségek, tapasztalatok átadása a jelenlévőknek, illetve közös gondolkodás a "más-állapot" eléréséért.
A beszélgetés meghívottjai mind olyan szülés körül tevékenykedő szakértők (nem mellesleg tapasztalt édesanyák), akik aktív résztvevői a szülészeti állapotban szükséges változtatásokért zajló folyamatoknak :

Dobiné Olasz-Papp Nóra (moderátor, egyesületi elnök)
Lukács Judit (független bába, mentálhigiénés szakember)
Vass Gabriella (független bába),
Schimcsig Nóra (szülésfelkészítő, dúla), 
Fazakas Pálma (EMMA Műhely, EMMA Vonal),
Keszler Viktória (szülésfelkészítő, aktivista, szervező),
Borsos Borbála (blogger-édesanya, szervező)
Dr. Gutmann Orsolya (szülész-nőgyógyász)

Lehetőség van arra, hogy szakértőinknek névre szólóan, előre küldjétek el kérdéseiteket, melyeket a helyszínen, nyilvánosan megválaszolnak! Érkezhetnek a kérdések a várandóssággal, várandósgondozással, kórházi és otthoni szüléssel, születéssel kapcsolatban: jogok, lehetőségek, elképzelések, vágyak, ötletek témakörben.
A kérdéseket várjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


 A Szülés valódi természete c. vándorkiállítás megnyitó! 

2016. május 6.

 Megnyitó 17 óra

 A kiállítás képei a vajúdás és a szülés után a szülés háborítatlan folyamatán vezetnek végig.

 

(részletekért kattints a plakátra!)

Elsősegély

Mikroszülés c. film vetítése

A nagy érdeklődésre tekintettel megismételjük a vetítést!! 2016 Május 7 15:30

 Regisztrálni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

A “Mikroszülés” egy új, egész estés dokumentumfilm, mely teljesen új megközelítésben tekint a szülésre, egy mikroszkóp lencséjén keresztül.

http://www.microbirth.com/ 

Ha lemaradtál a premierről vagy hatása alá kerültél és megtekintenéd újra ezt a csodás, hasznos és mindannyiunk számára fontos filmet, részt vehetsz a Válaszkész Szülők Egyesülete általi vetítésen is!

A film után 1,5-2 órás beszélgetést biztosítunk, hogy a kérdésekre válasz érkezhessen, az esetleges feltörő érzelmek kibeszélhetővé váljanak. A beszélgetést segítik szakemberek is: dúla, perinatális szaktanácsadó,  kapcsolatanalitikus.


Szavazás

 
Free Joomla! templates by AgeThemes