Kramm Frida

Hordozási tanácsadó

Mit tudok nyújtani, mint hordozási tanácsadó?

A Válaszkész Szülők Egyesülete klubjain, illetve rendezvényein segíthetek felmerülő kérdésekben, eszközválasztásban, próbahordozásban, már meglévő tudás csiszolásában. Ha azonban személyes és egyéni odafigyelésre vágysz és nyugodt körülmények között szeretnél információhoz jutni, mélyreható segítséget kapni az eszközválasztásban vagy/és egy adott eszköz használatát célod megtanulni, mindenképp érdemes egyéni konzultációra jönnöd. Ennek díja és terjedelme (van, hogy elég csupán fél óra, és van, hogy órák szükségesek) megbeszélés tárgya.

Történetem

Már várandósság alatt is meg volt az elképzelésem arról, hogy kislányomat hordozni fogom. Emlékszem, hogy eleinte még a bababoltokban kapható kengurukat nézegettem, valami egyszerűbben használhatóra gondoltam, és izgultam, hogy hogyan fogom vajon én ezt/azt használni, hogy működik, nem teszek-e kárt, stb. Főleg a praktikum miatt gondoltam a hordozásra, el se tudtam volna képzelni, hogy ott lyukadok ki, hogy például lelkes szövött kendőző leszek és még tanácsadónak is felcsapok. Érdekes mód a férjem volt az, aki rábökött anno egy nandu kendőre – 'Ez jó lesz, ez paleolit'. A kendő hosszát csak egészen véletlenül sikerült eltalálni. Rettentő bonyolultnak tűnt a dolog, de szerencsére felvettük a kapcsolatot egy hordozási tanácsadóval még a szülésfelkészítő csoportban, és ő bevezetett minket a kendőkötés rejtelmeibe. Ahogy cseperedett a kislányunk, egyre jobban rákaptam a hordozásra, mondhatni, függővé váltam, fantasztikus érzés volt Őt testközelben tudnom,    és ez a jó érzés csak fokozódott. Leírhatatlan módon szerves részünkké vált a hordozás, hihetetlen mód megkönnyítette a dolgos hétköznapokat, arról is nem is beszélve, hogy szabadságérzetet ad, bárhová eljutok.

Nagyjából négy hónapos lehetett Hédike kislányunk, amikor felfigyeltem a Válaszkész Szülők Egyesülete tevékenységére, és egyből tudtam – ez nekem való, ide csatlakoznom kell. Így váltunk a  klubok rendszeres látogatóivá, élveztük a 'bandázást' és ugyanakkor kezdett egyre jobban kinyílni a 'hordozós' világ is a szemem előtt: nem csak szövött kendő létezik, sőt, nem csak szövött kendővel lehet újszülöttet hordozni, hanem számos, egyéb szuper fejlesztésű, könnyen használható hordozóeszköz létezik amikkel már pici babát is bátran hordozhatunk. A hab a tortán természetesen a tanfolyamvezetői tanfolyam volt, amit 2015 őszén végezhettem el és ahol nagyfokú szemléletformáláson mehettem keresztül. Arról nem is beszélve, hogy számos különböző hordozóeszköz részletes felépítésével, használatával megismerkedhettem. Természetesen alig várom, hogy jöjjenek a további utódok és kipróbálhassam élőben, saját bőrömön is a különböző újszülött-hordozási lehetőségeket.

Addig is (és utána is) nagyon szívesen állok rendelkezésedre az Egyesület klubjain, rendezvényein, és természetesen személyre szabott tanácsadás, oktatás is elérhető nálam. Szívesen meglátogatlak Otthonodban és segítek például eligazodni az eszközválasztás mezején vagy egy (vagy akár több) eszköz rendeltetésszerű használatát és elsajátítani.

Örömteli baba- és gyermekhordozást kívánok Neked is!

Gyors üzenet

Free Joomla! templates by AgeThemes