Vinczéné Szele Zsófia

dúla és magyar népi gyógyász

Már kislánykoromban tudtam, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, és szintén kislánykorom óta kísér a “lelki szemetesláda” szerepköre, amit már akkor is megtiszteltetésnek éreztem. Éppen ezért a kutatóvegyészi tanulmányokkal párhuzamosan a kémia tanári szakot is elvégeztem. Az egészből csak a reformpedagógiákra emlékszem, mostmár azt is tudom, miért: ez a kötődő nevelés iskoláskori megvalósítása. Jónéhány évnek kellett eltelnie, mire rájöttem, hogy az érdeklődésem és az adottságaim egész jól összecsengenek. Elhagytam a kutatói pályát, és először egy Magyar népi gyógyászat – magyar népi műveltség tanfolyamot végeztem el, majd egy dúlaképző tréninget. (Egyre kevésbé) titkos vágyam pedig egy olyan iskola alapítása, ahol folytatódik a gyermek igényeit figyelembe vevő, válaszkész nevelés.

Közben pedig megszületett a kislányunk, akinek érkezése az eddigi legnagyobb tanítás ami velünk történt.

Tanácsadóként szívesen kísérlek a családdá válás útján – már a gondolat megszületésétől. Ha kérdésed van a teherbeeséssel, várandósággal, szüléssel, gyermekággyal kapcsolatban, tedd fel, és én legjobb tudásom szerint válaszolok. Ha pedig úgy érzed, elakadtál valahol a folyamatban, nehéznek érzed a nő – anya – feleség szerepek összeegyeztetését magadban, vagy csak elfáradtál és szívesen kisírnád magad, írj! Mindig lesz számodra egy jó szó – és néhány kérdés, ami segíthet kimozdulni a holtpontról. Ha közeleg az iskoláskor, vagy már el is érkezett, és kérdésed van ezzel kapcsolatban, igyekszem megadni a válaszokat.

Ha érdekel, hogy hogyan csinálták ezt régen, mi volt a nők szerepe fizikailag és spirituálisan, és hogyan lehet ezt a tudást a Te életedbe átültetni, kérdezz! Együtt kitaláljuk :-)

Kedves Édesapa, ha nem érted, mi történt a pároddal a szülés óta, de tőle nem mered megkérdezni, mert elsírja magát, vagy elküld melegebb éghajlatra, szívesen segítek eligazodni az eseményekben.

Kérdéseidet a fent megadott központi e-mail címre várom szeretettel, és őszinte kíváncsisággal Rád.

Free Joomla! templates by AgeThemes